Wille Dahl kansanedustajaksi

Wille DAHL

Tradenomi, IT-asiantuntija, Humaania päihdepolitiikkaa ry:n aktiivi, taiteilija

Helsinki
Ehdokkaana Uudellamaalla Piraattipuolueessa

Unelmoin maailmasta, jossa reiluus ja vapaus ovat keskeisimmät hyveet, ja jossa ihmiset aidosti välittävät toisistaan sekä yrittävät yhdessä rakentaa parempaa tulevaisuutta meille ja jälkipolville. Kuinka tähän tilanteeseen päästään on varmasti pitkä prosessi ja joidenkin mielestä se on utopistista haihattelua. Mielestäni on parempi pyrkiä Utopiaan kuin tyytyä Dystopiaan.

Tiivistettynä, tässä minun vaaliteemani:

  • Koulutuksen kunnianpalautus
  • Sosiaaliturvan uudistus: perustulo ON / aktiivimalli OFF
  • Humaanimpaa päihdepolitiikkaa – kannabis lailliseksi
  • Palveleminen – kansanedustajat ja ministerit palvelemaan koko kansaa eikä vain eliittiä

Minkä takia olen nyt pyrkimässä kansanedustajaksi on se, että olen tässä viimeiset noin 18 vuotta katsellut sivusta ja ihmetellyt asioiden tilaa. Useammin kuin kerran olen miettinyt itsekseni: “Onko tämä tosiaan se paras lopputulos mihin on politiikalla päästy?”

Mietittyäni tuota yllä olevaa kysymystä, olen tullut lopputulokseen, että politiikassa on yksinkertaisesti liikaa korruptiota, jotta asioissa päästäisiin eteenpäin kohti kaikille parempaa suuntaa.
Itse uskon, että politiikan keinoin tulisi parantaa meidän kaikkien asemaa eikä pelkästään poliittisen eliitin ja omistaja-luokan asemaa. Tarvitsemme avoimuutta päätöksentekoon ja uudenlaisen kansanedustajuuden mallin. Englanniksi julkisen sektorin työntekijöitä kutsutaan termillä ‘public servant’. Ja tästä on kyse, kansanedustajien tulisi olla kansaa palvelevassa asemassa. Ja tämä on se toimintamalli, jolla itse lähden eduskuntaan, jos tulen sinne valituksi.

Kuten John Stuart Mill sanoi noin 132 vuotta sitten:
“Pahan miehen ei tarvitse tehdä mitään muuta saavuttaakseen päämääränsä, kuin että hyvä mies katsoo sivusta tekemättä mitään.”
Tai kansankielisemmin: “Paha voittaa, jos hyvä ei puutu asiaan.”

Tämä on se ohjenuora, jota seuraan. Politiikassa tarvitaan meitä hyviä ja siksi olen pyrkimässä eduskuntaan. Missioni on puolustaa heikkoja vahvojen hirmuvallalta ja olla rakentamassa meille kaikille parempaa tulevaisuutta.
Tähän muutostyöhön tarvitaan samanmielisiä tekijöitä ja olenkin edustamassa Piraattipuoluetta, koska he ovat lähinnä omia arvojani. Ja myös huippumukavaa väkeä!
Politiikassa tarvitaan myös nöyryyttä. Poliitikko ei voi tietää kaikesta kaikkea ja siksi, jos minut valitaan eduskuntaan, aion konsultoida itseäni viisaampia ja asiantuntijoita niistä aiheista, joissa tietämykseni ei ole riittävä, jotta voin muodostaa tietoon pohjautuvan mielipiteen ennen kuin äänestän päätöksistä.

Viime syksystä lähtien olen myös ollut mukana vapaaehtoisena Humaania päihdepolitiikkaa ry:n toiminnassa. Mielestäni tämänhetkinen päihdepolitiikka on täysin kestämätöntä ja vanhanaikaista. Ensinnäkin, aikuisella ihmisellä tulisi olla oikeus itse päättää mitä kehoonsa laittaa – oli se sitten kaurapuuroa, päihteitä, tatuointeja tai elektroniikkaa. Toiseksi, sillä aikaa kun Suomessa pyöritellään peukaloita päihdepoliittisen uudistuksen kanssa, tehdään muualla maailmassa massiivisia reformeja vapauden suuntaan. Meillä on jo hyviä esimerkkejä huumeiden dekriminalisoinnista sekä pelkän kannabiksen laillistamisesta. Meidän tulee ottaa mallia maailmalta ja siirtyä näissä asioissa edelläkävijäksi eikä pysytellä perässähiihtäjinä.
Mielestäni myös lääkkeiden tulisi olla reseptivapaita, kuten monissa muissakin maissa. Lääkärit eivät tätä nykyä ole enää ajan hermolla lääkkeiden ‘off-label’ käytöstä esim. Biohakkerointi-tarkoituksissa. Esimerkiksi metformiini, jota on perinteisesti määrätty tyypin 2 diabetesta sairastaville, ei ole pelkästään diabetesta ehkäisevä, vaan sillä on tutkimusten mukaan laajempi positiivinen vaikutuskenttä; metformiini mm. ehkäisee syöpää, sydän- ja verisuonisairauksia, rasvamaksan muodostumista, Alzheimeria, ‘strokea’, sekä koe-eläimillä pidentää odotettua elinikää jopa 15%:lla. Ja saadakseen tätä lääkettä täytyy ensiksi sairastaa tyypin 2 diabetesta. Aika nurinkurista, kun ottaa huomioon, että se ehkäisee kyseistä sairautta.

Tällä hetkellä hyvinvointivaltiota ajetaan kovaa vauhtia alas kaikenlaisten leikkausten ja heikennysten avulla. Tämä suunta täytyy kääntää ja palata hyvinvointivaltiota edistäviin toimiin.
Koulutukselle tulee tehdä kunnianpalautus. Koulutusjärjestelmälle tulee myös tehdä modernisointi, joka ottaa huomioon tulevat työllisyyden haasteet ketterämmillä, monimuotoisemmilla ja fokusoituneemmilla koulutuksilla.
Aktiivimalli ja muut ihmisarvoa loukkaavat mekanismit tulee purkaa ja siirtyä perustuloon, jonka saamiseksi ei tarvitse täytellä miljoonaa eri lappua eri valtion virastoissa. Kukaan ei halua oikeasti joutua asemaan, jossa joutuu käyttämään näitä palveluita ja se, että ihmisiä rangaistaan heidän tilanteestaan on täysin häpeällistä ja pöyristyttävän epäreilua. Meidän tulee pitää huolta niistä, jotka joutuvat elämässään ahdinkoon.
Se, joka väittää, että meillä ei ole varaa perustuloon on joko tietämätön tai röyhkeä – ja kummassakin tapauksessa täysin sopimaton päättäjäksi.
Perustulon käyttöönotto on siitäkin syystä äärimmäisen tärkeää, että elämme teknologian murroksessa. Monien arvioiden mukaan 10 – 20 vuoden päästä 50% – 80% kaikista nykypäivän töistä tehdään tekoälyn ja robotiikan keinoin. Ja nämä työt eivät ole pelkästään matalasti koulutettujen tehdastyöläisten töitä vaan myös lääkärit ja asianajajat ovat tulilinjalla. Tästäkin syystä on ensiarvoisen tärkeää, että perustulojärjestelmä otetaan käyttöön mahdollisimman pian.

Äänestä minut eduskuntaan ja rakennetaan yhdessä parempi tulevaisuus!

 

Lisää ajatuksistani voit lukea alla olevien resurssien kautta:

 

Puheenvuoron blogistani:
http://willedebaucherdahl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

Facebookista:
https://www.facebook.com/realistinenutopia/

Youtube-kanavalta:

– tulossa –